RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.melegítsük elő a sütőt 200 fokra
- 2.készítsük el a kesu szószt: legjobb magas fordulatszámon, turmixgépben – tegyünk bele minden hozzávalót, és dolgozzuk el simára – nem kell megijedni, először nagyon híg lesz, de így tud majd megfőni benne a krumpli, és a végére besűrűsödik
- 3.szeleteljük fel vékony karikákra a krumplit, hagymát
- 4.rétegezzük a sütőedénybe a felvágott krumpli felét, hagymát, babot, - vagy amilyen hozzávalót választottunk - , és öntsük a tetejére, majd végezzük el ugyanezt a maradékkal
- 5.süssük kb. 60-70 percig letakarva vagy fedő alatt - a sütési idő a függ a krumpli vastagságától, és fajtájától is – a lényeg, hogy puhának és aranybarna színűnek kell lennie- az utolsó 10 percre vegyük le a fóliát/ fedőt, hogy pirulni is tudjon
- 6.sütés után 10 percig hagyjuk állni, esetleg szórjuk meg pl. friss petrezselyem zölddel
- 7.egy nagy adag salátával teljes értékű fogást tehetünk az asztalra
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók - kesumártás
- 1 bögre (bögre = 2,3dl) kesudió éjszakára beáztatva (ha elfelejtettük, tegyük forró vízbe fél órára)
- 2 bögre növényi alapú tej
- 1,5 bögre zöldség alaplé vagy víz
- 2 evőkanál rizsecet /almaecet
- 1 kiskanál frissen facsart citromlé
- 2 evőkanál tápióka keményítő
- só, bors
- 1/2 teáskanál füstölt pirospaprika
- 3 gerezd fokhagyma vagy fokhagymapor
- 1 hagyma vagy egy kiskanál hagymapor
- 4 evőkanál sörélesztőpehely
- 1/4 kávéskanál kurkuma
- 1/2 kiskanál fekete só
Hozzávalók - rakott krumpli
- 1,5 kg főzni való krumpli (kb. 8 db közepes) vékonyabb karikákra vágva (nyersen)
- 2 közepes hagyma hosszúkás szeletekre vágva
- 1 konzerv bab leöblítve, lecsöpögtetve vagy 1,5 bögre főtt bab (el is hagyható)
- választható: gabonakolbász, tofu, vegán virsli, zöldségek, vegán sajt, stb.
- friss fűszernövények díszítésnek