Recept megosztása

Babos rakott krumpli

Egyszerű, de mégis nagyon látványos és finom, laktató fogás a rakott krumpli. Ezzel vártuk a nem vegán vendégeinket is. Nem panaszkodtak, hogy micsoda ízetlen, unalmas ez a vegán étkezés, és jól is laktak.

Mi most babbal egészítettük ki, de lehet füstölt tofuval, gabonakolbásszal, vegán virslivel, gombával, padlizsán baconnal, egyéb zöldségekkel is, és vegán sajtot tenni a a tetejére. Krumpli helyett édesburgonyával is elkészíthető. Egy nagy adag salátát is szervíroztunk  hozzá.

4 személy
50 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 200 fokra
  • 2.készítsük el a kesu szószt: legjobb magas fordulatszámon, turmixgépben – tegyünk bele minden hozzávalót, és dolgozzuk el simára – nem kell megijedni, először nagyon híg lesz, de így tud majd megfőni benne a krumpli, és a végére besűrűsödik
  • 3.szeleteljük fel vékony karikákra a krumplit, hagymát
  • 4.rétegezzük a sütőedénybe a felvágott krumpli felét, hagymát, babot, - vagy amilyen hozzávalót választottunk - , és öntsük a tetejére, majd végezzük el ugyanezt a maradékkal
  • 5.süssük kb. 60-70 percig letakarva vagy fedő alatt - a sütési idő a függ a krumpli vastagságától, és fajtájától is – a lényeg, hogy puhának és aranybarna színűnek kell lennie- az utolsó 10 percre vegyük le a fóliát/ fedőt, hogy pirulni is tudjon
  • 6.sütés után 10 percig hagyjuk állni, esetleg szórjuk meg pl. friss petrezselyem zölddel
  • 7.egy nagy adag salátával teljes értékű fogást tehetünk az asztalra

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Babos rakott krumpli?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók - kesumártás

  • 1 bögre (bögre = 2,3dl) kesudió éjszakára beáztatva (ha elfelejtettük, tegyük forró vízbe fél órára)
  • 2 bögre növényi alapú tej
  • 1,5 bögre zöldség alaplé vagy víz
  • 2 evőkanál rizsecet /almaecet
  • 1 kiskanál frissen facsart citromlé
  • 2 evőkanál tápióka keményítő
  • só, bors
  • 1/2 teáskanál füstölt pirospaprika
  • 3 gerezd fokhagyma vagy fokhagymapor
  • 1 hagyma vagy egy kiskanál hagymapor
  • 4 evőkanál sörélesztőpehely
  • 1/4 kávéskanál kurkuma
  • 1/2 kiskanál fekete só

Hozzávalók - rakott krumpli

  • 1,5 kg főzni való krumpli (kb. 8 db közepes) vékonyabb karikákra vágva (nyersen)
  • 2 közepes hagyma hosszúkás szeletekre vágva
  • 1 konzerv bab leöblítve, lecsöpögtetve vagy 1,5 bögre főtt bab (el is hagyható)
  • választható: gabonakolbász, tofu, vegán virsli, zöldségek, vegán sajt, stb.
  • friss fűszernövények díszítésnek