Nem köntörfalazok, ez nem sokban különbözik a főzeléktől. Ugyanazok az alapanyagok, csak több vízzel készítettük, és utána az egészet leturmixoltuk. Gyerekek esetében hasznos lehet, – elképzelhető, hogy levesként szívesebben fogyasztják, mint főzelékként. Fel is turbózhatjuk egy kis növényi tejjel, magokkal…
1.Kevés vízen megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, a meghámozott, felkockázott krumplit rádobjuk, és picit azt is átpirítjuk. (Pótoljuk a vizet, ha szükséges, hogy ne égjen le!)
2.Közben vágjuk apró csíkokra a kelkáposztát, vágjuk ki a vastagabb ereket.
3.Ha már megpárolódott a krumplink a hagymán, öntsük fel vízzel, tegyük bele a fűszereket, keverjük el, majd tegyük bele a felvágott kelkáposztát. (Az az ideális, ha jól ellepi a víz.)
4.Közepes lángon főzzük addig, míg megpuhul a krumpli is, a kelkáposzta is. Ízlés szerint még fűszerezhetjük.
5.ha megpuhult, vegyünk ki pár darab krumplit levesbetétnek