gyümölcs zöldség vitamin turmix vegánblog

3+1 immunerősítő smoothie / turmix

3+1 immunerősítő smoothie / turmix

Nagyon fontos, hogy immunrendszerünket erősen tartsuk, hogy távol tudjuk tartani magunktól a vírusokat, baktériumokat.
Most bemutatunk néhány variációt. Gyakorlatilag csak a fantáziánkon, és az éppen elérhető alapanyagokon múlik, hogy milyen turmixot készítünk.


Minél élénkebb színű egy gyümölcs, annál több anti-oxidánst tartalmaz. Próbáljunk eszerint vásárolni. És étkezzünk minél „színesebben”. Válasszunk minden féle színből zöldségeket, gyümölcsöket, hiszen mindegyikben más vitaminok, ásványi anyagok vannak. Természetesen ez így magában azért nem elegendő… Attól, hogy megiszunk néhány pohár gyümölcs/ zöldség levet meg nem leszünk érinthetetlenek.
Ez inkább egy kis plusz. Hiszen sokunk egyáltalán nem viszi be a szervezetébe a megfelelő mennyiségű vitamint természetes forrásból. Azaz, nem eszik elegendő zöldséget, gyümölcsöt.
Az immunrendszer tökéletes működését a teljes értékű növényi étrend nagyban támogatja. Hiszen a szervezetet nem terheljük meg, így van energiája védekezni, nem kötjük le azzal, hogy folyamatosan méregtelenítenie kelljen.
És ha ezt még kiegészíti egy kis testmozgás, megfelelő mennyiségű és minőségű alvás, és a stressz kerülése, illetve, kezelése, már nagyon jó úton járunk.
Az őszi – téli időszakban továbbá ajánlott a B12 vitaminon felül D vitamint is szedni, hiszen nem tudunk annyit a napon tartózkodni, amennyire szükségünk lenne.
Ha szeretnénk kalória dúsabbra a turmixokat , turbózzuk fel aszalt gyümölcsökkel, olajos magvakkal, magvajakkal, sörélesztőpehellyel. Dúsíthatjuk kakaóval is – ha csokis ízre vágyunk – bogyósokhoz jól megy.

A vitamin turmixokról egy videót is láthattok a Vegán blog YouTube csatornáján

 

1. változat: lila –  hozzávalók:

• 1 kis darab cékla (lehet nyers, vagy főtt)
• kis darab alma – héjastul
• 1 narancs leve
• fél marék zöld levél – bébi spenót/ kel
• pár levél friss menta
• 1 kiskanál chia mag

2. változat: narancs – hozzávalók:

• 1 db kis répa
• 1 narancs leve
• fél citrom leve
• 1 grapefruit leve
• gyömbér, kurkuma
• édesítésnek aszalt sárgabarack vagy datolya

3. változat: zöld – hozzávalók:

• kis darab kígyóuborka
• fél zellerszár
• 1 nagy marék zöld levél – bébispenót / kel/ rukkola
• bazsalikom
• 1 fél gerezd fokhagyma – vagy fokhagymapor
• só, bors, kurkuma

4. változat: bordó

• 1 bögre (bögre=2,3dl) málna /meggy/ áfonya – fagyasztott is jó – akár vegyesen
• pár szem datolya édesítésnek
• fahéj, gyömbér
• 1 kiskanál őrölt lenmag
• zöld levél – bébi spenót / saláta
• fél citrom leve

Facebook Twitter Google+

Kapcsolódó bejegyzés(ek)