ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.főzzük puhára enyhén sós vízben a meghámozott, felkockázott krumplit, majd villával pépesítsük, és mérjünk ki 1 bögrényit
- 2.miközben fő a krumpli, (hámozzuk meg a cukkinit) , és daraboljuk fel 1 centis szeletekre, majd sózzuk és borsozzuk meg - hámozzuk meg a cukkinit, ha nem szeretnénk, hogy zöld legyen a szószunk.
- 3.süssük kb.10 perc alatt puhára 180 fokon forrólevegős sütőben
- 4.főzzük meg a tésztát a csomagoláson található leírás szerint
- 5.miután elkészült a cukkini és a krumpli is, késes aprítóban/poharas turmixban dolgozzuk össze a sült cukkinit, a pépesített burgonyát és a többi hozzávalót (3/4 bögre tejjel kezdjük, és szükség szerint adjunk még hozzá - maximum 1 bögre legyen - elsőre lehet, hogy túl sűrűnek tűnhet, de a cukkiniból kijövő folyadéktól szép sima lesz
- 6.kóstoljuk meg, és ha szükséges, ízesítsük még
- 7.végül keverjük össze a kifőtt, leszűrt tésztát a kész szósszal, azonnal tálaljuk
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók:
- 1 kis cukkini (130 g) - felszeletelve
- 1 bögre (bögre=2,3 dl) (kb. 220 g) főtt, összetört krumpli
- 3/4 -1 bögre natúr növényi tej
- 1/4 bögre (20 g) sörélesztőpehely
- 1/2 kiskanál fokhagymapor
- 1/2 kiskanál hagymapor
- 1/2 kiskanál só
- 1/4 kiskanál füstölt paprika, 1/4 kiskanál pirospaprika
- 1/4 kiskanál őrölt kömény - el is hagyható
- 2 kiskanál szójaszósz vagy tamari - vagy több só, fűszer, ha szójamentesre szeretnéd
- 1 evőkanál friss citromlé
- 200 g (teljes értékű) tészta