
Étrend adat(ok)
4 adag
30 perc
30 perc
Elkészítés
- 1.dinszteljük meg a hagymát, majd a fokhagymát kevés vízen
- 2.tegyük hozzá a répát, és kicsit dinszteljük meg azt is – pár perc
- 3.tegyük hozzá a borsót, annak is adjunk pár percet
- 4.majd öntsük fel a vízzel, fűszerezzük meg
- 5.fedő alatt főzzük puhára kb. 15-20 perc
- 6.ha nem nagy adagot főztünk, és tudjuk, hogy el is fogy, nyugodtan főzzük bele a tésztát – ha nem, érdemes inkább külön főzni
- 7.ha belefőzzük a tésztát, lehet, hogy kicsit több vizet felvesz – nyugodtan adjunk hozzá még pár dl vizet főzés közben, és fűszerezzük
Hozzávalók
- fél kg zöldborsó
- 3-4 szál közepes sárgarépa – karikákra vágva
- 1 nagyobb fej hagyma – apróra vágva
- 2-3 gerezd fokhagyma átpasszírozva
- 1 kis szál fehérrépa - felkarikázva
- petrezselyem
- só, bors
- kb. 1,5l víz
- 1 bögre (bögre=2,3 dl) (gluténmentes) tészta