Zöldséges carbonara spagetti

Barátainknál voltunk, és még nem volt ötletünk mit főzzünk. Kicsit ötleteltünk és ez főtt ki belőle. Ahhoz képest, hogy akkor találtuk ki, hogy készüljön, nagyon finom lett. 

Aki szereti a kaprot, tehet hozzá azt is.

 

Recept megosztása

Elkészítés

  • 1.főzzük meg a tésztát a csomagoláson található leírás szerint
  • 2.egy nagyobb serpenyőben dinszteljük meg a hagymát, a cukkinit, gombát kis sóval, kevés vízen
  • 3.mikor már félig megpuhultak, adjuk hozzá a borsófehérje granulátumot, a fűszereket és főzzük kb. 10 percig - tegyünk hozzá még vizet, hogy épp ellepje
  • 4.adjuk hozzá a kókuszkrémet, kicsit főzzük össze
  • 5.végül keverjük hozzá a sörélesztőpelyhet, citromlevet, fűszerezzük, ha még szükséges
  • 6.csak tálaláskor tegyük a ragut a tésztára, fogyasszuk azonnal

Hozzávalók

  • 1 nagy fej vöröshagyma - apróra vágva
  • 30 dkg gomba - felszeletelve
  • 3-4 közepes cukkini - felkockázva
  • 1 zacskó/100 g borsófehérje granulátum
  • 2 *2 dl kókuszkrém
  • 1/8 kiskanál szerecsendió, bors, kurkuma
  • só, fokhagymapor, vöröshagyma por
  • 1-2 evőkanál mindenmentes ételízesítő, 2-3 evőkanál sörélesztőpehely
  • néhány kiskanál lime /citromlé
  • 300 g (gluténmentes) tészta