Recept megosztása

Zabkása

Nagyon egészséges reggelit készíthetünk 15 perc alatt. Ha szükséges, használjunk kifejezetten gluténmentes zabpelyhet.

Egészítsük ki gyümölcsökkel, aszalványokkal, magokkal, szórjuk meg kakaóval, fahéjjal. Annyi változata készíthető, hogy biztosan nem unjuk meg.

Ettől jó pár óráig nem leszünk éhesek. Lehet sósan, édesen, ki ahogy szereti.

1 személy
15 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.tegyük egy kisebb edénybe a zabpelyhet annyi vízzel vagy növényi tejjel, hogy bőven ellepje
  • 2.főzzük 5 percig, majd hagyjuk állni lefedve 10 percig
  • 3.ízlés szerint édesíthetjük, megszórhatjuk fahéjjal
  • 4.keverjünk hozzá egy evőkanál őrölt lenmagot
  • 5.szeletelhetünk rá egy banánt, reszelhetünk bele almát, tehetünk rá bogyós gyümölcsöket, esetleg szeletelt mandulát (max. egy evőkanálnyit), aszalt gyümölcsöket, étcsokit – utóbbiakat érdemes elhagyni, vagy egészen kis mennyiségben fogyasztani, ha súlyvesztés a cél

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Zabkása?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • fél bögre (bögre=2,3dl) (gluténmentes) zabpehely
  • víz, vagy növényi tej, amennyi ellepi
  • házi(!) datolyapaszta - ez a legjobb, teljesértékű édesítő/ stevia/eritrit/ kedvenc édesítőszerünk
  • 1 evőkanál őrölt lenmag - elhagyható