Étrend adat(ok)
2 nagy wrap
15 perc
15 perc
Elkészítés
- 1.keverjük össze a fűszereket, a lisztet csomómentesre 1/2 bögre vízzel
- 2.adjunk még hozzá annyi vizet, hogy palacsintatészta sűrűségű legyen - se nem túl híg, se nem túl sűrű
- 3.forrósítsuk fel a serpenyőt
- 4.öntsünk bele kb. 1/2 bögrényi masszát a serpenyőbe, és oszlassuk el egyenletesen
- 5.süssük közepes fokozaton - legyünk türelmesek, várjuk meg, míg alaposan megsül
- 6.szilikonlapáttal nyúljunk alá, azzal szakadásmentesen fel tudjuk szedni, és meg is tudjuk fordítani
- 7.süssük meg a másik felét is pár perc alatt
- 8.ezt ismételjük, amíg el nem fogy a massza
- 9.ha nagyon besűrűsödne, pici vízzel hígítsuk sütés előtt - inkább többször kis mennyiséget keverjünk be
- 10.töltsük meg a wrapokat - érdemes először a spenótot, saláta leveleket rátenni, így nem fog átázni
- 11.halmozzuk rá a quinoát, zöldségeket, tegyük rá a ketchupöt, mustárt, majd tekerjük fel
Hozzávalók
- 1/2 bögre (bögre = 2,3 dl) zöldborsó - /vöröslencse- /csicseriborsóliszt
- víz (kb. 3/4 bögre - de óvatosan adagoljuk)
- csipet só
- 1/4 kiskanál fokhagymapor
- 1/8 kiskanál bors, kurkuma
Tölteléknek:
- bébi spenót, saláta
- reszelt sárgarépa
- apróra vágott zöldségek (uborka, paradicsom)
- kukorica
- póréhagyma/lilahagyma
- főtt quinoa - vagy más gabona
- mindenmentes ketchup, dijoni mustár
- további ötletek: hummusz, avokádó krém, babkrém, lencsekrém, tahini, vegán (házi) majonéz, citromlé, balzsamecet, (gluténmentes) szójaszósz, tofu stb.