Vöröslencsekrém

Nagyon finom reggelire akár ez a vöröslencsés-paradicsomos krém. De mártogatósként is megállja a helyét. 

Ha van maradék vöröslencse- vagy sárgaborsó főzelékünk, pillanatok alatt elkészíthetjük ezt a kencét. Fantasztikusan finom lett. 

 

4 adag
10 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.mindent helyezzünk turmixgépbe, és alaposan dolgozzuk össze
  • 2.fűszerezzük, ha még szükséges
  • 3.helyezzük hűtőbe pár órára, hogy alaposan összeérjenek az ízek

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Vöröslencsekrém?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 2 bögre (bögre=2,3 dl) főtt vöröslencse - 1 fej megdinsztelt hagymával, 3 gerezd fokhagymával, 1 evőkanál mindenmentes ételízesítővel, sóval főztük)
  • 1 kiskanál almaecet/rizsecet
  • 3 evőkanál paradicsom paszta
  • 2 evőkanál sörélesztőpehely
  • 1 kiskanál oregánó, 1/8 kiskanál bors, kurkuma, 1/2 kiskanál fokhagymapor, hagymapor - ízlés szerint
  • 1 kiskanál friss citromlé
  • 1 evőkanál szójaszósz /tamari - helyette több só, több fűszer használható
  • 1 kiskanál folyékony füst