ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra
- 2.szurkáljuk meg a jól megmosott édesburgonyákat villával (ne hámozzuk meg)
- 3.helyezzük be a sütőbe – érdemes sütőpapírra- , és süssük, míg teljesen meg nem puhulnak – mérettől függően 50-80 perc – időnként ellenőrizzük, hogy megpuhultak-e egy éles késsel megszúrva őket –akkor jók, ha könnyen belefut a „húsukba” a kés
- 4.közben készítsük el a tölteléket: egy serpenyőben főzzük össze a babot, kukoricát, bbq szószt, kb. 5 percig forrástól, hogy jól besűrűsödjön
- 5.ha megpuhultak az édesburgonyák, vegyük ki, és hosszában vágjuk ketté őket
- 6.egy kiskanállal, vagy dinnyevájóval kaparjunk egy mélyedést a krumplikba
- 7.amit kikaparunk, tegyük a babos-kukoricás keverékhez, és dolgozzuk össze vele
- 8.ízesítsük még, ha szükséges kedvenc fűszereinkkel, esetleg sóval
- 9.tegyük vissza a tepsire a édesburgonyacsónakokat és töltsük meg őket egy kanál segítségével
- 10.szórjuk meg újhagymával
- 11.helyezzünk rájuk egy szelet sajtot
- 12.tegyük be a sütőbe kb.10-15 percre, hogy kicsit összesüljenek, és megolvadjon a sajt.
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 3 db nagyobb édesburgonya
- 1 konzerv bab leöblítve, lecsepegtetve- vagy másfél bögre főtt bab
- 1 konzerv kukorica- vagy egy bögre főtt kukorica
- fél bögre vegán barbecue szósz
- 4 szelet vegán növényi sajt vagy házi készítésű vegán sajt
- 1 csomag újhagyma