Vegán tojáslikőr házilag

Mivel nagyon népszerű volt a házi készítésű vegán bailey’s, most elkészítettük a tojáslikőr vegán változatát is. Hát, ez is nagyon finomra sikerült. Készítsétek el Ti is az ünnepekre, ha szeretitek. Hidegen és melegen is nagyon finom. Többféleképpen is elkészíthető, attól függően, ki milyen alapanyagokat szeret használni. Mi most magmentesen csináltuk, de a recept végén megtalálható egy kesudiós, és egy édesburgonyás változat is – azokat főzni sem kell.

4 személy
15 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.fél csésze rizstejet keverjünk el a tápiókakeményítővel és a vanília kivonattal, és tegyük félre
  • 2.turmixgépben dolgozzuk homogénre a datolyát egy bögre rizstejjel, majd öntsük egy lábasba
  • 3.öntsük a maradék 1,5 bögre rizstejet a datolyás tejünkhöz a lábasba, keverjük össze
  • 4.tegyük hozzá a szerecsendiót, kurkumát, gyömbért, majd közepes hőfokon forraljuk fel, folyamatosan kevergetve
  • 5.mikor felforrt, öntsük hozzá a tápióka-keményítős tejet
  • 6.forraljuk fel, kevergessük egyfolytában
  • 7.vegyük lejjebb a hőfokot, és kb. 4 percig főzzük – be fog sűrűsödni
  • 8.ízesítsük, ha még szükséges
  • 9.öntsük egy üvegbe, és várjuk meg, hogy kihűljön
  • 10.tegyük hozzá a brandyt
  • 11.helyezzük hűtőszekrénybe, hogy összeérjenek az ízek
  • 12.ha nem tápiókalisztet használunk, hanem kesudiót: nem kell főzni, csak turmixoljuk le a kesudiót először egy bögre növényi tejjel, majd tegyük hozzá a datolyát, azt is turmixoljuk homogénre, majd tegyük hozzá a maradék hozzávalókat – és mehet is a hűtőbe
  • 13.ha édesburgonyával csináljuk: ezt sem kell főzni - először turmixoljuk le a datolyákat egy bögre növényi tejjel, majd tegyük hozzá a főtt édesburgonyát, azt is turmixoljuk le, majd tegyük hozzá a többi hozzávalót is

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Vegán tojáslikőr házilag?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 10 db nagyobb magnélküli datolya
  • 3 bögre (bögre= 2,3dl) növényi tej – mi rizstejet használtunk
  • 1,5 evőkanál tápióka keményítő (ettől lesz extra krémes) vagy 9 evőkanálnyi fehér húsú főtt édesburgonya – vagy egy csésze kesudió pár órára beáztatva és lecsepegtetve
  • 1-2 teáskanál vanília kivonat
  • csipet gyömbér, szerecsendió
  • csipet só
  • negyed kávéskanál kurkuma (hogy sárgás legyen a színe)
  • negyed bögre brandy /konyak – de el is hagyható