ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.fél csésze rizstejet keverjünk el a tápiókakeményítővel és a vanília kivonattal, és tegyük félre
- 2.turmixgépben dolgozzuk homogénre a datolyát egy bögre rizstejjel, majd öntsük egy lábasba
- 3.öntsük a maradék 1,5 bögre rizstejet a datolyás tejünkhöz a lábasba, keverjük össze
- 4.tegyük hozzá a szerecsendiót, kurkumát, gyömbért, majd közepes hőfokon forraljuk fel, folyamatosan kevergetve
- 5.mikor felforrt, öntsük hozzá a tápióka-keményítős tejet
- 6.forraljuk fel, kevergessük egyfolytában
- 7.vegyük lejjebb a hőfokot, és kb. 4 percig főzzük – be fog sűrűsödni
- 8.ízesítsük, ha még szükséges
- 9.öntsük egy üvegbe, és várjuk meg, hogy kihűljön
- 10.tegyük hozzá a brandyt
- 11.helyezzük hűtőszekrénybe, hogy összeérjenek az ízek
- 12.ha nem tápiókalisztet használunk, hanem kesudiót: nem kell főzni, csak turmixoljuk le a kesudiót először egy bögre növényi tejjel, majd tegyük hozzá a datolyát, azt is turmixoljuk homogénre, majd tegyük hozzá a maradék hozzávalókat – és mehet is a hűtőbe
- 13.ha édesburgonyával csináljuk: ezt sem kell főzni - először turmixoljuk le a datolyákat egy bögre növényi tejjel, majd tegyük hozzá a főtt édesburgonyát, azt is turmixoljuk le, majd tegyük hozzá a többi hozzávalót is
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 10 db nagyobb magnélküli datolya
- 3 bögre (bögre= 2,3dl) növényi tej – mi rizstejet használtunk
- 1,5 evőkanál tápióka keményítő (ettől lesz extra krémes) vagy 9 evőkanálnyi fehér húsú főtt édesburgonya – vagy egy csésze kesudió pár órára beáztatva és lecsepegtetve
- 1-2 teáskanál vanília kivonat
- csipet gyömbér, szerecsendió
- csipet só
- negyed kávéskanál kurkuma (hogy sárgás legyen a színe)
- negyed bögre brandy /konyak – de el is hagyható