ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.tegyünk fel vizet forralni egy nagyobb edényben, kicsi sóval
- 2.készítsük el a szalonna pörcöt - egy serpenyőben pirítsuk meg az apró kockákra vágott tofut a szójaszószon (lsd recept)
- 3.közben egy késes aprítóban turmixoljuk simára a vegán juhtúró hozzávalóit (lsd recept)
- 4.utána finomra reszeljük le a krumplit, ( késes aprítót is használhatunk, vigyázzunk, ne pépesre készítsük)
- 5.keverjük hozzá a sót,fűszereket, majd kicsit pihentessük
- 6.kb. 10 perc után adjuk hozzá az őrölt lenmagot, és a lisztet, pihentessük megint kb.10 percig
- 7.adjunk hozzá vizet evőkanalanként - hogy ne túl folyós, inkább sűrű tésztát kapjunk - kanállal lehessen szaggatni
- 8.forró, lobogó vízbe szaggassuk, főzzük készre pár perc alatt, majd szűrjük le
- 9.tegyük egy hőálló tálba a leszűrt galuskákat, keverjük össze a növényi juhtúróval, locsoljunk rá egy kis növényi tejfölt, szórjunk közé is, és a tetejére is a tofu szalonnából
- 10.tegyük sütőbe 15 - 20 percre, hogy kicsit megpiruljon a teteje
- 11.tálaljuk még plusz tejföllel
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 300 g burgonya (hámozva ennyi)
- 2 púpos evőkanál őrölt lenmag
- 135 g barna rizsliszt
- ½ kiskanál só, ⅛ kiskanál bors, kurkuma
Továbbá:
- 1 adag vegán juhtúró (160g-os tofuból)
- 1 adag vegán szalonna pörc (160g-os tofu)
- 1 adag növényi tejföl pl. házi kesuföl (1 bögre (bögre = 2,3dl) kesuból)