Étrend adat(ok)
3-4 adag
30 perc préselés + 15 perc előkészítés
30 perc préselés + 15 perc előkészítés
RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.préseljük ki a vizet a tofuból - minimum 30 perc
- 2.törjük össze egy krumplinyomóval alaposan, hogy túrószerű legyen - tegyük félre
- 3.ezután tegyük az összes ricotta összes többi hozzávalóját egy turmixba vagy késes aprítóba, és keverjük simára - nagyon sűrű keverék lesz
- 4.keverjük hozzá a tofut
- 5.tálaljuk pirított kenyérrel, vágott zöldségekkel, vagy olyan receptekhez használhatjuk, mint például a lasagne
Hozzávalók
- 180 g (kis tömb) tofu - kipréselve belőle a folyadék
- 2 evőkanál főtt/konzerv fehér bab - elhagyható
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál natúr növényi tej
- 1 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál rizsecet/almaecet
- 1 evőkanál olaszos fűszerkeverék (bazsalikom, kakukkfű, oregánó)
- ½ kiskanál só, ⅛ kiskanál bors
- ¼ bögre sörélesztőpehely