Vegán parmezán sajt

Ennek a vegán parmezánnak természetesen semmi köze az eredeti sajthoz. A miénknek az inaktív sörélesztőpehely adja a sajtos ízét. Szórhatjuk tésztára, levesbe, szendvicsre, salátára, ami csak az eszünkbe jut. Annyira jó íze van, hogy szinte bármilyen ételt feldob. Ráadásul nagyon egyszerűen elkészül. Az olajos mag tartalma miatt érdemes azért mértékkel fogyasztani.

Recept megosztása

Elkészítés

  • 1.tegyük az összes összetevőt egy turmixgépbe, és szakaszosan működtetve (pulse funkción) kapcsoljuk ki-be, amíg zsemlemorzsára nem hasonlít a keverékünk
  • 2.legyünk óvatosak, hogy ne daráljuk túl, mert magvajat csinálunk belőle

Hozzávalók

  • 1/4 bögre (bögre= 2,3dl) natúr (nem sós, nem pörkölt) mandula – kesudióval is jó
  • 1 evőkanál (gluténmentes) sörélesztőpehely
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál fokhagymapor
  • 1/2 teáskanál hagymapor