ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.tegyük oda hideg, sós vízben főni az előkészített krumplit
- 2.mikor megpuhult, (közepes hőfokon kb.15 perc forrástól) szűrjük le, és még melegen törjük össze (ne géppel!)
- 3.kicsit hagyjuk hűlni, hogy tudjunk vele dolgozni
- 4.tegyünk fel a tűzhelyre egy nagy edényben kevés sóval vizet, hogy mire elkészülünk a gnocchik formázásával, már forrjon
- 5.adjuk hozzá a 1,5 bögre csicseriborsólisztet, és az 1 csésze tápiókalisztet, majd kézzel dolgozzuk össze
- 6.így egy kicsit ragacsos tésztát kapunk, de azért lehet vele dolgozni - ha még nagyon ragacsos, tegyünk hozzá még egy kis csicseriborsólisztet, és gyúrjuk át
- 7.tápiókaliszttel beszórt gyúródeszkára helyezzük át, osszuk 8 kb. egyenlő részre
- 8.sodorjunk belőlük kb. 3 ujjnyi vastag „kígyókat”
- 9.daraboljuk fel 1 centis korongokra – a lényeg, hogy nagyjából egyforma méretűek legyenek
- 10.néha szórjuk meg liszttel, hogy ne tapadjanak össze
- 11.formázzuk meg őket – gyúrjunk kis gombócokat belőlük,majd egy villa hátán sodorjuk át őket (enélkül is működik)
- 12.mire ezzel elkészülünk, -ha minden igaz – már forr is a vizünk
- 13.dobáljuk bele a gombócainkat (mi két részletben főztük ki)
- 14.ha feljöttek a víz felszínére, már meg is főttek, (kb.2-4 perc után) szedjük ki őket egy lukacsos szedőkanállal
- 15.még finomabb lesz, ha kicsit átpirítjuk őket egy serpenyőben, de anélkül is tökéletes
- 16.tegyünk alá egy evőkanál növényi olajat, vagy tahinit, és pár perc alatt kicsit barnítsuk meg a gnocchikat
- 17.tetszés szerinti szósszal locsoljuk meg
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 1 kg főzni való krumpli meghámozva, felkockázva
- 1 bögre/2,5 dl / 120 g tápiókaliszt +plusz még egy kevés a gyúráshoz
- 1,5-2 bögre (180-240g) csicseriborsóliszt
- fél teáskanál só