ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.tegyünk mindent a késes aprítóba, kivéve a vizet és az agar-agart, turmixoljuk össze alaposan, majd tegyük félre
- 2.keverjünk össze 1,5 bögre hideg vizet és 2 evőkanál agar-agart egy kis edényben, és forraljuk fel közepes hőfokon, közben folyamatosan kevergessük, amíg besűrűsödik, körülbelül 1-2 percig, teljes forráspont alatt
- 3.gyorsan öntsük a turmixgépbe a tofus keverékünkhöz, és keverjük össze, hogy egynemű legyen
- 4.gyorsan öntsük bele az előre kiválasztott formánkba (legalább 2 bögrényi folyadék férjen bele, előtte ellenőrizzük)
- 5.tegyük be a hűtőszekrénybe fedél nélkül kb. 1 órára vagy amíg a sajt megszilárdul
- 6.a sajt kiszedéséhez fordítsuk az edényünket egy tiszta felületre, és az alját és az oldalát néhányszor ütögessük meg, amíg kijön
- 7.a sajtunkat légmentesen lezárt dobozban, hűtőszekrényben legfeljebb 1 hétig tárolhatjuk
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 1/2 bögre füstölt tofu (bögre=2,3dl) vagy natúr tofu plusz folyékony füst (8-10 fújás)
- 1/4 bögre tapiókakeményítő
- 1/4 bögre kókuszolaj, felolvasztva
- 2 evőkanál sörélesztőpehely
- 2 evőkanál agar-agar por
- 1 evőkanál savanyúkáposzta
- 1 teáskanál só
- 1/2 teáskanál fokhagymapor
- 1 ½ bögre víz