Tiramisu palacsinta | Vegán Blog - Vegán receptek, receptkönyv

Tiramisu palacsinta

Bármi, ami tiramisus, azt szeretjük. Most palacsintákat bolondítottunk meg isteni kesus krémmel, kávéba mártott kekszekkel. Ünnepekre is kitűnő, nálunk biztosan el kell még készíteni.

 

Ha egy egyszerűbb, zsírszegényebb megoldásra vágysz, készítsd el zabpelyhes tiramisunkat.

 

 

 

Recept megosztása

Elkészítés

  • 1.süssük meg a palacsintákat
  • 2.amíg hűlnek, készítsük el a krémet - turmixoljuk össze a kesudiót kevés növényi tejjel teljesen krémesre, majd adjuk hozzá a datolyapasztát / édesítőt, vanília aromát, citromlét, állítsuk be az állagát a növényi tej segítségével
  • 3.a kávét öntsük egy tálkába, adjuk hozzá a a rumaromát
  • 4.mikor kihűlt a palacsinta, kenjük meg őket a kesus krémmel
  • 5.mártsuk a rumos kávéba a kekszeket/ piskótákat - (ne ázzanak el!), rendezzük el őket egy vonalban a palacsinta szélére, majd tekerjük fel őket - de hajthatjuk háromszögre is őket
  • 6.szórjuk meg a palacsintákat kakaóporral

Hozzávalók

  • 4 db (gluténmentes) palacsinta, amelynek a tesztájába keverhetünk egy kis kakaóport sütés előtt, hogy barna színű legyen
  • 6-8 db (gluténmentes) vegán babapiskóta vagy keksz
  • 1 dl kávé
  • 1 kiskanál rumaroma
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Krémhez:

  • 160 g kesudió - beáztatva, használat előtt lecsepegtetve
  • néhány dl növényi tej
  • néhány evőkanál házi datolyapaszta - ez teljes értékű vagy agavészirup, ha szeretnénk, hogy világos maradjon a krém
  • 1 teáskanál vaníliaaroma/1/4 kiskanál vanília őrlemény
  • pár csepp friss citromlé