ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.dinszteljük meg a hagymát, majd a fokhagymát kevés vízen /olajon - vízen teljes értékű
- 2.adjuk hozzá a kockára vágott krumplit, kicsit dinszteljük meg
- 3.fűszerezzük meg, adjunk hozzá annyi vizet, amennyi ellepi, és közepes fokozaton fedő alatt főzzük puhára - kb. 15-20 perc
- 4.mikor már majdnem puha a krumpli, egy kis tálkában keverjük össze csomómentesre a hideg növényi tejet a barnarizsliszttel, majd kanalanként adjunk hozzá a krumpli meleg levéből, és akkor öntsük csak a krumplihoz, mikor már langyos
- 5.alaposan keverjük el, adjuk hozzá a kukoricát, babot is, majd főzzük kb. 10 percig, jól be fog sűrűsödni - ha nagyon sűrű lenne, adjunk hozzá még néhány dl vizet /tejet - de számoljunk a 2 dl tejszínnel is, ha teszünk hozzá
- 6.végül egy kis tálkában keverjük össze a kókusztejszínt a sörélesztőpehellyel, és öntsük azt is a levesünkhöz
- 7.ízesítsük pici citromlével
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 1 fej (lila)hagyma - apróra vágva
- 3-4 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
- 5 db közepes méretű krumpli - kockára vágva
- 1 kis konzerv /1,5 bögre (bögre = 2,3 dl) főtt fehérbab
- 1 kis konzerv /1,25 bögre főtt kukorica - lehetett fagyasztott is
- víz
- 2-3 dl natúr (lehetőleg házi) növényi tej
- 200 ml/1 kis doboz kókusztejszín
- 2 evőkanál barnarizsliszt
- 1-2 kiskanál citromlé
- 1/2 kiskanál só
- 1/8 kiskanál bors, kurkuma, szerecsendió
- 1-2 babérlevél
- 1 evőkanál szárított bazsalikom - vagy más zöldfűszer - kakukkfű, kapor, stb.
- 2 evőkanál sörélesztőpehely - elhagyható