ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.készítsünk ki egy kb. 20cmx20cm-es edényt/dobozt
- 2.egy kisebb lábasban keverjünk össze 1 bögre vizet a csicseriborsóliszttel és a fűszerekkel
- 3.pihentessük 10 percig, és újra keverjük össze, hogy teljesen csomómentes legyen
- 4.forraljuk fel a 2 bögre vizet, öntsük hozzá a csicseris keveréket, jól keverjük össze
- 5.kezdjük el forrásig közepes hőfokon melegíteni, közben folyamatosan kevergessük
- 6.vegyük le alacsonyra a hőfokot, és 8-10 percig kevergetve főzzük
- 7.gyorsan töltsük bele a kikészített edénybe, simítsuk el a tetejét
- 8.fedél nélkül hűtsük le egy kicsit, majd tegyük be a hűtőbe, hogy teljesen kikeményedjen
- 9.már használhatjuk is vagy jól lezárt edényben, hűtőben tároljuk
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 160g - (kb. 1 púpozott 2,3dl-es bögre, + 2 evőkanál) csicseriborsóliszt
- 1+2 bögre víz
- 1 teáskanál só
- 1 mokkáskanál fokhagymapor
- negyed teáskanál kurkuma (ettől lesz szép színe)
- 1 teáskanál folyékony füst – ha füstölt ízű tofut szeretnél