Étrend adat(ok)
4 személy
30 perc
30 perc
Elkészítés
- 1.tegyük a kesudiót, 1/3 bögre vizet, rizsecetet (almaecetet), tahinit, sót, fűszereket, sörélesztőpelyhet a turmixgépbe, és működtessük addig, amíg teljesen sima lesz - majd tegyük félre
- 2.tegyük az 1 bögre vizet és az agar-agar port egy serpenyőbe, és kezdjük el melegíteni, folyamatosan kevergetve, míg felforr
- 3.1 percig forraljuk, végig kevergetve, majd 1 perc elteltével vegyük le a tűzről, és öntsük a turmixgépbe, majd kapcsoljuk be a gépet, hogy jól összedolgozza
- 4.gyorsan öntsük a keveréket a kikészített formákba
- 5.tegyük a hűtőbe néhány órára, hogy megdermedjen
- 6.fordítsuk fejjel lefelé egy tányérra, hogy ki tudjuk szedni
Nézz szét a webshopban: Receptkönyvek, táplálékkiegészítők
Hozzávalók
- 150 g / 1 bögre (=2,3dl) nyers kesudió – nem feltétlenül kell beáztatni
- 1/3 bögre víz
- 1 evőkanál rizsaecet/almaecet - vész esetén citromlé is jó
- 1/4 bögre (60 g) tahini
- 1 teáskanál só, pici bors
- 1/2 teáskanál füstölt pirospaprika
- 1/4 bögre sörélesztőpehely
- 1 teáskanál fokhagymapor és hagymapor
- 1 bögre víz
- 1 evőkanál agar-agar