ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.tegyünk fel egy vízzel félig feltöltött lábast, és kezdjük el melegíteni
- 2.a búzasikér kivételével !!! késes aprítóban dolgozzuk össze teljesen simára a steak összetevőit
- 3.egy tálban gyúrjuk össze a búzasikért a többi, már összedolgozott hozzávalóval
- 4.2 percnél tovább ne gyúrjuk, különben rágós, kemény lesz a steakünk
- 5.formáljunk belőle egy laposabb korongot – kb. kisebb pizza formát
- 6.vágjuk 4 felé, és óvatosan lapogassuk el, de ne túl erősen, hiszen az is gyúrásnak számít
- 7.helyezzük úgy a pároló edénybe, hogy minél kevésbé legyenek átfedésben (aki szeretné, alufóliába is csomagolhatja, és úgy párolhatja - mi kipróbáltuk mind a két módon, de nem igazán volt különbség)
- 8.pároljuk fedő alatt 20 percig – meg fognak jól duzzadni
- 9.közben készítsük el a pácot – egyszerűen keverjünk össze minden hozzávalót egy tálban
- 10.miután letelt a 20 perc, forgassuk meg a szejtán szeleteket a pácban, és egy serpenyőben süssük mind a két oldalukat pirosra pár perc alatt
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók 4 nagy szelethez
- ¾ bögre (bögre=2,4dl) főtt, lecsepegtetett csicseriborsó
- 120 ml víz
- 1 evőkanál folyékony füst
- 130g (cukormentes) ketchup
- 1 evőkanál mustár
- 2 evőkanál szójaszósz
- 3 evőkanál sörélesztőpehely
- 1 kiskanál hagymapor, fokhagymapor
- ½ kiskanál oregánó
- ½ kiskanál csemege pirospaprika, füstölt pirospaprika
- ¼ kiskanál bors, kurkuma, őrölt kömény
- 1/8 kiskanál őrölt szerecsendió
- 265g búzasikér (kb. 1 és ¾ bögre, de ajánlott mérleggel kimérni)
Hozzávalók a páchoz
- 4 evőkanál cukormentes ketchup
- ¼ bögre szójaszósz
- 2 evőkanál balzsamecet
- ½ kiskanál fokhagymapor, hagymapor
- ½ kiskanál pirospaprika, füstölt pirospaprika
- 1/8 kiskanál bors
- 2 evőkanál eritrit – vagy más édesítőszer
- 1 evőkanál folyékonyfüst