Recept megosztása

Sütés nélküli desszert – majdnem chokito

Sokszor jól jön egy sütés nélküli desszert. Mi épp vendégeket vártunk, és foglalt volt a sütő. De olyankor is praktikus, mikor meleg van, és nem szeretnénk, hogy még melegebb legyen a lakásban. Vagy egyszerűen csak kényeztetnénk magunkat. Ez a süti tényleg pikk pakk elkészül, finom, picit sós benne a puffasztott rizs/hajdina, krémes, édes a datolyapaszta, mogyoróvaj. Diétázók mértékkel fogyasszák.

( A csoki és a puffasztott rizs/hajdina miatt nem teljes értékű.)

 

8 kis szelet
15 perc elkészítés+ pár óra hűtés

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.egy tálban keverjük össze a mogyoróvajat a datolyapasztával, kakaóval, vaníliával, citromlével
  • 2.keverjük hozzá a puffasztott rizs darabkákat
  • 3.simítsuk bele egy sütőpapírral kibélelt formába - 18cmx12cm
  • 4.olvasszuk fel gőz felett a csokoládét, ha szükséges, adjunk hozzá egy kis növényi tejet, majd oszlassuk el egyenletesen a keverékünk tetején
  • 5.helyezzük néhány órára mélyhűtőbe

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Sütés nélküli desszert – majdnem chokito?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 3 darab puffasztott rizs/hajdina tallér - kicsit összetörve
  • 2 púpos evőkanál (cukormentes) mogyoróvaj
  • 2 púpos evőkanál házi datolyapaszta
  • 1 kiskanál cukormentes kakaó
  • 1 kiskanál vanília kivonat
  • néhány csepp citromlé
  • Tetejére: 1 tábla vegán (cukormentes) étcsokoládé, pici növényi tej