Recept megosztása

Sült gesztenye

Nagyon finom téli csemege a sült gesztenye.

Nem igényel nagy előkészületet, és a sütőben egy fél óra alatt meg is sül. Könnyen kiszedhető a héjából, ha az alább leírt módszerrel készítjük.

4 személy
30 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 220 fokra
  • 2.vágjunk a gesztenyék domború felébe egy kb. 2cm*2cm –es X-et
  • 3.helyezzük a tepsibe a gesztenyéket lapos felükkel lefelé, vágott felükkel felfelé - olyan tepsi legyen, aminek vagy van fedele, vagy alufóliával lefedhető
  • 4.akkora tepsit válasszunk, hogy ne legyenek egymáson a gesztenyék
  • 5.öntsük a gesztenyék alá a vizet
  • 6.tegyük rá a tepsire a fedőt/ alufóliát
  • 7.süssük 20 percig –látni fogjuk, hogy szépen szétnyíltak
  • 8.vegyük le a fedőt /alufóliát, és süssük még így 5 percig, majd vegyük ki
  • 9.kicsit várjunk, hogy kihűljenek, mielőtt fogyasztanánk

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Sült gesztenye?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 20-25 dkg szelíd gesztenye
  • fél dl víz