Recept megosztása

Spárgás krumpli saláta

Igazi tavaszi saláta. Akár maradékmentésre is alkalmas. Bátran el lehet térni az összetevőktől. Nézzünk körül milyen zöldségek vannak otthon. Nálunk a krumpli kedvenc, így mindig van, ilyenkor tavasszal pedig imádjuk a spárgát, retket friss petrezselymet minden formában fogyasztani. 

Nekünk volt készen cézár öntetünk, azzal fogyasztottuk.

2-3 adag
előkészítés 35 perc+elkészítés 10 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.mossuk meg alaposan a krumplit és hideg vízben tegyük fel főni - vigyázzunk, hogy ne főzzük túl
  • 2.tisztítsuk meg a spárgát, törjük le a fás végeit, majd helyezzük pároló edénybe, és kb. 10 perc alatt pároljuk puhára - ha szeretnénk, hogy megmaradjon a szép zöld színe, párolás után helyezzük jeges vízbe egy kicsit
  • 3.miután megfőtt a krumpli, szűrjük le, kicsit hagyjuk, hogy kihűljön, majd kockázzuk fel, és süssük kb 15 perc alatt ropogósra olaj nélkül - olajmentes fritőzben vagy sütőben
  • 4.közben daraboljuk fel a többi zöldségünket a salátához
  • 5.egy tálban keverjük össze a salátánk hozzávalóit, öntsük rá a választott öntetünket, szórjuk meg friss petrezselyemmel

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Spárgás krumpli saláta?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 4-5 db főtt újburgonya
  • ½ csomag spárga - megpárolva/sütve
  • 1 kis fej lilahagyma - felszeletelve
  • 4-5 db retek - felkarikázva
  • Kb. 10 cm-nyi kígyóuborka felkockázva
  • saláta levelek
  • friss petrezselyem levél
  • néhány evőkanál főtt /konzerv kukorica
  • tetszés szerinti öntet (nekünk épp volt maradék cézár öntetünk, és nagyon jól ment hozzá)