ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.keverjük össze a tészta hozzávalóit egy tálban
- 2.melegítsük fel a serpenyőt, öntsük bele a tésztát
- 3.oszlassuk el kanállal kör alakúra
- 4.fedő alatt kezdjük el alacsony fokozaton sütni pár percig
- 5.amikor látszik, hogy megsült egy picit a tészta alja, kifehéredett mindenhol, kenjük meg a paradicsomszósszal, és tegyük rá a feltéteket – mi paradicsomot, póréhagymát, szezámmagot tettünk rá
- 6.tegyük vissza a fedőt, és süssük addig alacsonyabb fokozaton, míg látszik a feltéteken is, hogy megpuhultak - kb.10 perc
- 7.ha sajtot használunk, csak megolvadni fog, megsülni, megbarnulni nem
- 8.vegyük le a fedőt, és kb. 2 percig süssük így is, hogy ropogósabb legyen
- 9.már fogyaszthatjuk is
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók egy kis pizzához:
- 1/3 bögre (bögre=2,3 dl) kölesliszt - más liszttel is készíthető
- 1 evőkanál őrölt lenmag + 3 evőkanál víz összekeverve, kb. 10 percig álljon
- 4 evőkanál natúr növényi tej
- só
- negyed kiskanál fokhagymapor
- fél kiskanál oregánó
- pici bors
Egyéb:
- 2 evőkanál fűszeres paradicsomszósz/pizzaszósz
- hagyma, paradicsom - felszeletelve
- ízlés szerinti feltét: párolt gomba/kukorica/főtt bab/ növényi sajt (nem teljesértékű)