
Étrend adat(ok)
4 személy
30 perc
30 perc
Elkészítés
- 1.melegítsük elő a sütőt 200 fokra
- 2.vékonyan olajozzuk ki a muffin sütő formát vagy béleljük ki papírral
- 3.késes aprítóba tegyük be a karfiolt, és nagyon apróra daráljuk le
- 4.egy nagyobb tálban alaposan keverjük össze a csicseriborsólisztet, a vizet, sörélesztőpelyhet, a tahinit, sót és borsot, és az általunk kedvelt fűszereket
- 5.adjuk hozzá a karfiolt, és jól keverjük össze
- 6.osszuk el a keveréket az előkészített mini muffin formákba –nekünk 12 db lett
- 7.süssük az előmelegített sütőben 15-20 percig, amíg aranybarnák nem lesznek
- 8.helyezzük egy rácsra hűlni
- 9.tálalhatjuk melegen, szobahőmérsékleten vagy akár hidegen
Hozzávalók
- 1/2 bögre (bögre=2,3dl) kb. 60 g csicseriborsó liszt
- 2 bögre/kb. 230g apróra vágott karfiol
- 1/3 bögre (80 ml) víz
- 2 evőkanál sörélesztőpehely
- 1 evőkanál tahini
- 1/4 teáskanál finom tengeri só
- 1/8 teáskanál őrölt fekete bors
- szerecsendió
- gyömbér
- kömény
- ½ teáskanál fokhagymapor, hagymapor