Sajt ízű melegszendvicskrém

A köles egy szuper alapanyag, nagyon sokféle ételt lehet készíteni belőle, akár édesen, sósan. Kitűnően alkalmas tojásos, túrós, sajtos ételek helyettesítése is. 

Mi egy szendvicskrémet készítettünk belőle, de ha hígabbra hagyjuk, akár tészta szószként is használhatjuk vagy rakott ételekhez öntetként. De sütés nélkül is fogyasztható kenceként, mártogatósként. 

Ha cheddaros ízűt szeretnénk, csak tegyünk hozzá füstölt pirospaprikát, kevés köményt. 

Diétázók kihagyhatják belőle a tahinit/magvajat, úgy alacsonyabb a kalória- és zsírtartalma. 

 

 

Recept megosztása

Elkészítés

  • 1.minden hozzávalót helyezzünk késes aprítóba, turmixoljuk simára
  • 2.fűszerezzük, hígitsunk rajta növényi tejjel ízlés szerint

Hozzávalók

  • 1/2 bögre (bögre= 2,3 dl) főtt(!) köles
  • 1/2 bögre főtt fehérbab
  • néhány evőkanál növényi tej
  • 2-3 evőkanál sörélesztőpehely
  • 1/2 kiskanál fokhagymapor, hagymapor
  • 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • 1 evőkanál folyékony füst - elhagyható
  • 1 evőkanál tahini/magvaj - opcionális, mi nem használtunk