Recept megosztása

Répás brownie

Ezt a nagyon egyszerűen elkészíthető browniet akár reggelire megsütheted, olyan gyorsan megvan. Csak egy késes aprító kell hozzá, mosogatnivaló is alig lesz utána.

A napraforgómag cserélhető például dióra, csak mi most a pénztárcabarát verziót készítettük.

Ha teljes értékűre szeretnénk, csak hagyjuk ki a plusz csokoládét a tetejéről.

 

8 nagyobb szelet
30 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra
  • 2.béleljünk ki egy 20cmx20cm-es sütőformát sütőpapírral
  • 3.késes aprítóban dolgozzuk össze először a tej kb. felét és a napraforgómagokat
  • 4.utána tegyük hozzá a maradék tejet, sárgarépát, dolgozzuk össze
  • 5.végül adjuk hozzá a többi összetevőt is, kivéve a csokoládé darabokat; és járassuk addig, míg teljesen(!) sima nem lesz
  • 6.kanalazzuk át a tésztát az előkészített edénybe, egyengessük el a tetejét
  • 7.szórjuk meg csokoládé darabokkal, ha használunk
  • 8.süssük kb.20 percig, amíg a felülete megsül és ha fogpiszkálót szúrunk bele, csak néhány nedves morzsa ragad rá
  • 9.várjuk meg míg teljesen kihűl a sütőformában, csak utána szeleteljük

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Répás brownie?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1 bögre (bögre=2,3dl) növényi tej
  • 2 nagy sárgarépa - meghámozva nagyobb darabokra vágva
  • 56 g (1/3 bögre + 1 evőkanál) nyers napraforgómag
  • 1,5 bögre (gluténmentes) zabpehely
  • 1/2 bögre édesítetlen kakaópor
  • 1/3-1/2 bögre eritrit /datolyapaszta (ez teljes értékű)
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 3/4 teáskanál szódabikarbóna, 1 kiskanál friss citromlé
  • csipet só
  • fél tábla étcsoki apró darabokra vágva (elhagyható, de ajánlott!)