Paprikás krumpli

A krumpli a Lányaink egyik kedvenc alapanyaga, mindent szeretnek, ami abból készül. Mikor már semmi ötletem, akkor szoktam paprikás krumplit főzni, gyorsan, egyszerűen elkészíthető. 

Ha megsokszorozzuk az adagot, akár bográcsban is elkészíthető. Mi gyakran szoktuk családi eseményeken főzni. 

Tofut szoktunk belemorzsolni, de vegán virslivel, kolbásszal is készíthető. (összetevőkre érdemes odafigyelni, valószínűleg nem teljes értékű)

Recept megosztása

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát (kevés vízen, pici sóval), majd adjuk hozzá a feldarabolt krumplit, paprikát, paradicsomot, kicsit azt is dinszteljük meg
  • 2.húzzuk le a tűzről, szórjuk rá a fűszereket, alaposan keverjük össze, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi épp ellepi
  • 3.fedő alatt főzzük puhára - mikor félig puha a krumpli, adjuk hozzá az összemorzsolt tofut, majd főzzük tovább
  • 4.közben még lehet fűszerezni, ha szükséges

Hozzávalók

  • 1 nagy fej vöröshagyma - apróra vágva
  • 3-4 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
  • 1 kg krumpli - meghámozva, felkockázva
  • 1 paradicsom - félbe vágva
  • 1 db tv paprika - félbe vágva
  • 1/2 kiskanál só
  • 1/8 kiskanál bors, kurkuma, 1-2 kiskanál piros paprika, 1/2-1 kiskanál füstölt pirospaprika, 1/4 kiskanál őrölt kömény
  • esetleg plusz folyékonyfüst
  • ízlés szerint (füstölt) tofu - mi belemorzsoltunk kb. 200 g-ot