ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.dinszteljük meg a hagymát kevés vízen mikor üveges, adjuk hozzá a felkockázott krumplit és csicsókát, kicsit dinszteljük meg
- 2.öntsük fel a vízzel, adjuk hozzá a fűszereket (babérlevél, fokhagymapor, só, bors, kurkuma, mindenmentes ételízesítő) és főzzük puhára fedő alatt, közepes fokozaton - kb. 20-25 perc
- 3.közben egy tálban keverjük csomómentesre a növényi joghurtot, lisztet, mustárt, datolyapasztát
- 4.mikor megpuhult a krumpli és a csicsóka, hőkiegyenlítéssel keverjük hozzá a joghurtos keveréket, alaposan keverjük össze, majd főzzük össze kb. 10 perc alatt alacsony fokozaton (akkor jó, ha besűrűsödik - ha túl sűrűnek érezzük, tegyünk még hozzá vizet)
- 5.TIPP: magával is sűríthetjük - ez esetben hagyjuk ki a lisztet, kicsit kevesebb vízzel készítsük, és a legvégén turmixoljunk bele néhányat botmixerrel
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 1 közepes fej vöröshagyma - apróra vágva
- 500 g csicsóka - felkockázva
- 500 g krumpli - felkockázva
- 3-4 gerezd fokhagyma - átpasszírozva vagy 1/2 kiskanál fokhagymapor
- 4-5 dl víz
- 1-2 evőkanál mindenmentes ételízesítő
- 2 db babérlevél
- só, 1/8 kiskanál bors, kurkuma
- 3 dl bio növényi joghurt / növényi tejföl
- 1-2 evőkanál barna rizsliszt (vagy más teljes kiőrlésű liszt, zabpehelyliszt)
- 2-3 kiskanál mustár
- 1 evőkanál datolyapaszta (ez teljes értékű) / agavészirup
- pár csepp friss citromlé