Recept megosztása

Mézeskalácsízű mandulasüti 

Akár mézeskalács helyett is süthetjük ezt a néhány összetevőből álló mandulás sütit. Nagyon egyszerű, nagyon gyorsan elkészül. Akik fogyni szeretnének, mértékkel fogyasszák, mert elég magas a zsírtartalma a mandulaliszt miatt.

12 db lesz belőle.

4 személy
30 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.egy nagy tálban kezdjük el összekeverni a hozzávalókat – először nagyon száraznak fog tűnni, de csak keverjük tovább
  • 2.ha szükséges, még pár kanál vizet egyenként adjunk hozzá – míg össze nem áll, de ne legyen ragacsos
  • 3.gyúrjuk össze egybe, csomagoljuk be, és tegyük a hűtőbe egy fél órára
  • 4.ha letelt, melegítsük elő a sütőt 150 fokra, készítsünk elő egy sütőpapírral kibélelt tepsit
  • 5.nyújtsuk ki a tésztát két sütőpapír között kb. 5 mm vastagra
  • 6.szúrjuk ki a kívánt formákra
  • 7.helyezzük a tepsire
  • 8.süssük kb. 10-15 percig, míg aranybarnák lesznek

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Mézeskalácsízű mandulasüti ?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 2 bögre (450g) mandulaliszt (nem darált mandula!)
  • 1/3 bögre (48g) por (!) eritrit – kávédarálóban megőrölhető
  • 2 evőkanál víz
  • csipet só
  • ¼ teáskanál fahéj
  • ¼ teáskanál szegfűszeg
  • csipet gyömbér