Mangó lassi – ajurvédikus hűsítő ital – Tamaskó Anett receptje

Eredetileg joghurttal, mézzel készül ez a desszertnek is beillő, édes „turmix” , de Anettel veganizáltuk, így kókuszjoghurttal, házi datolyapasztával készítettük. Nyáron akár jégkockát is turmixolhatunk hozzá. A fűszereknek köszönhetően igazi gyógyító ital.

 

Recept megosztása

Elkészítés

  • 1.ha igazi mangót használunk, hámozzuk meg, kockázzuk fel
  • 2.mindent helyezzünk a turmixgépbe, és turmixoljuk simára - hígítsuk vízzel ízlés szerint

Hozzávalók

  • 1 doboz/ 450 g natúr kókuszjoghurt
  • kb. 2 dl víz - ízlés szerint hígítsuk
  • 2 db érett mangó / 200 g mangó püré /1 mangó konzerv (cukrozatlan)
  • 2-3 evőkanál házi datolyapaszta
  • 2-3 darab kardamomhüvely
  • pár szál sáfrány