ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.pirítsuk meg a hagymát, hajdinát kicsi sóval, vízen - mindig csak annyi vizet adjunk hozzá, hogy ne égjen le, folyamatosan kevergessük
- 2.húzzuk le a tűzről, adjuk hozzá a fűszereket (kivéve a fekete sót), keverjük össze alaposan
- 3.tegyük hozzá a zöldségeket - paradicsom, paprika, borsó majd öntsük fel egy kis vízzel
- 4.tegyük vissza a tűzre, kezdjük el főzni magasabb fokozaton
- 5.néha keverjük meg, ha szükséges, adjunk hozzá még vizet - valamennyit engedni fognak a zöldségek, de a hajdina beszívja
- 6.addig főzzük, míg a zöldségek és a hajdina is megpuhul - kb. 30 perc
- 7.végül keverjük hozzá a fekete sót, ízesítsük, ha még szükséges
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 1,5 kg lecsópaprika - kicsumázva, feldarabolva
- 5 db nagyobb paradicsom - felkockázva
- 4-5 nagy fej hagyma - felaprítva
- 200 g zöldborsó
- 1 bögre (bögre=2,3 dl) hántolt hajdina
- 1/2-1 kiskanál só, 1/4 kiskanál kurkuma, bors, 1/2 kiskanál fokhagymapor, 1/2 kiskanál fekete só, 1-2 kiskanál pirospaprika, 1/2-1 kiskanál füstölt pirospaprika