ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.a száraz alapanyagokat keverjük össze egy tálban
- 2.adjuk hozzá a vizet, keverjük össze- ne ijedjünk meg,elég híg lesz először
- 3.fél órára tegyük hűtőbe
- 4.vizes kézzel formáljunk kisebb gombócokat - közben forraljunk vizet egy kis sóval – nagy edényben, sok vízzel
- 5.mikor lobogva forr a víz, óvatosan tegyük bele a gombócokat – eleinte elmerülnek
- 6.ha mind feljönnek a víz tetejére, onnan számítva 3 percig főzzük még, majd szedjük ki őket egy tálba egy szűrőkanállal
- 7.tálaláskor tegyük a tányérba, és merjünk rá levest
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók - 18 gombóchoz
- 1 doboz / 180g (gluténmentes )pászka/ lapkenyér
- 6 evőkanál burgonyakeményítő (nem liszt!)
- 2 evőkanál darált lenmag
- 2 bögre (bögre=2,3dl) szénsavas víz
- 1 mokkáskanál só
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- negyed teáskanál: bors, gyömbér, fokhagymapor, szerecsendió