ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.kevés vízen/ olajon pirítsuk meg a hagymát, fokhagymát a Pirítás (Browning /sauté) funkción
- 2.tegyük bele a répát, cukkinit, paprikát, paradicsomot (ha nem konzervet használunk)
- 3.tegyük hozzá a paradicsomszószt, paradicsomkonzervet, vöröslencsét, fűszereket, tördeljük bele a tésztalapokat
- 4.öntsük fel 1,5l vízzel /alaplével
- 5.alaposan keverjük össze, esetleg kóstoljuk meg, hogy jó-e a fűszerezés, és ha szükséges, még javítsunk rajta
- 6.csukjuk le a fedelét, nézzük meg, hogy a szelep zárva van-e
- 7.magas nyomáson 5 percre állítsuk
- 8.ha lejárt, állítsuk le, hogy ne maradjon melegentartó funkción
- 9.10 perc után engedjük ki a maradék gőzt, nyissuk fel
- 10.keverjük bele a 2 evőkanál sörélesztőpelyhet
- 11.(esetleg ha van hozzá kedvünk, keverjünk hozzá egy kevés fagyasztott spenótlevelet) tálalhatjuk vegán pestoval, növényi sajttal, ha fogyasztunk ilyet
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 2 fej (lila)hagyma apróra vágva
- 4 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 3 szál sárgarépa karikákra vágva
- 1 pici cukkini apró kockákra vágva
- ½ kaliforniai paprika kisebb kockákra vágva
- 4 db nagy paradicsom kockára vágva – vagy 1 konzerv darabolt paradicsom
- 500g – egy doboz paradicsomszósz
- 1 csésze vöröslencse – nem kell áztatni
- 2 evőkanál sörélesztőpehely – el is hagyható
- 2 kiskanál só, ¼ kiskanál bors
- negyed-negyed evőkanál oregánó, kakukkfű, bazsalikom, majoránna
- 1,5l víz + 2 evőkanál mindenmentes ételízesítő - vagy zöldségalaplé
- 1 csomag (gluténmentes) lasagne tészta közepes nagyságú darabokra tördelve