
Étrend adat(ok)
4 személy
15 perc
15 perc
Elkészítés
- 1.pucoljuk meg, daraboljuk fel a hagymát (nem kell apróra, úgyis a végén botmixerrel pürésítünk)
- 2.egy edényben alacsony hőfokon, kevés vízen/olajon (vízen teljes értékű) pároljuk meg
- 3.tegyük rá a lecsepegtetett vagy friss kukoricát, és kicsit süssük át a hagymával, sóval, borssal - ha szükséges, pici vizet tegyünk még alá, nehogy leégjen (mélyhűtöttet először addig melegítsük, míg ki nem enged teljesen, utána süssük át)
- 4.öntsük fel annyi vízzel, hogy teljesen ellepje (a konzerv levét is felhasználhatjuk vízzel kiegészítve)
- 5.kicsit emeljük a hőfokot, majd, ha már forr, vegyük ismét lejjebb, és kb. 5 percig forraljuk
- 6.pürésítsük botmixerrel
- 7.keverjünk el benne 2 evőkanál sörélesztőpelyhet
- 8.sózzuk, borsozzuk még ízlés szerint, és már ehetjük is
- 9.ha növényi tejjel hígítjuk, pl. 1,5 dl kókusztejjel, akár levesként is fogyaszthatjuk
Nézz szét a webshopban: Receptkönyvek, táplálékkiegészítők
Hozzávalók
- 2 konzerv kukorica - lecsepegtetve, a levét félretehetjük, ha szeretnénk felhasználni (de készíthetjük mélyfagyasztottból, vagy frissből is, kb. 2 nagy csészényi, egy csésze 2,5dl)
- 1 nagy fej hagyma - lehet lila is, abban magasabb az antioxidáns tartalom
- 2 evőkanál sörélesztőpehely (gluténmentes, ha szükséges)
- csipet só
- bors
- víz
- 1,5 dl bármilyen növényi tej (lehetőleg házi) - ha levest készítünk -, mi kókuszt használtunk