
Étrend adat(ok)
4 személy
60 perc
60 perc
Elkészítés
- 1.egy edényben tegyük fel főni a krumplit sós vízben, hogy ellepje
- 2.főzzük puhára, de ne pépesre (kb. forrástól számítva 10 perc takarékon)
- 3.szűrjük le, és tegyük félre hűlni
- 4.mixerben (vagy botmixerrel ) dolgozzuk krémesre a lecsöpögtetett babot, növényi tejet, napraforgómagot, mustárt, citromlevet, ecetet, sót, borsot
- 5.egy nagy tálba tegyük bele a kihűlt krumplit, a felvágott hagymát, almát, uborkát, paradicsomot, kaliforniai paprikát, olíva bogyót
- 6.öntsük rá a nem-majonézünket, és óvatosan keverjük össze
- 7.ha szükséges, még ízesítsük szórjuk rá a pirított magokat - mi még sült almaszeleteket is tettünk rá
Hozzávalók - krumplisalátához
- 1 kg főzni való burgonya, meghámozva, kisebb kockákra vágva
- 1 db piros kaliforniai paprika kockákra vágva
- 1 db lila hagyma kisebb kockákra vágva
- 1 db savanykás alma kockára vágva
- 3 db csemege uborka kockára vágva
- 5 szem koktélparadicsom, negyedekbe vágva
- 10 szemolivabogyó olívabogyó félbe vágva
- 2-2 evőkanál szezámmag, tökmag, fenyőmag - olaj nélkül serpenyőben megpirítva - díszítéshez
Hozzávalók - nem majonézhez
- 1 konzerv fehér bab vagy 1,5 bögre főtt fehér bab (bögre=2,5dl)
- 2/3ad bögre -160ml növényi tej – mi mandulatejet használtunk
- 1/3-ad bögre napraforgómag/kesudió
- 1 evőkanál citromlé
- 1-2 evőkanál mustár
- 1 evőkanál borecet/rizsecet
- fél teáskanál só
- pici bors