Recept megosztása

Krémes tésztaszósz

Nagyon szeretjük a kesudiót, de mindig szembesülnünk kell vele, hogy milyen drága. Most egy olyan teljesértékű tésztaszószt csináltunk, amely adagonként pár száz forint, de ezt senki nem mondaná meg, mert extra finom. Ráadásul pillanatok alatt, egyszerűen elkészül. Ebből egy nagyobb adag lesz, nekünk 6 adag tésztához lett elég. Azzal is számoljunk, hogy a tészta hajlamos beszívni a szószt. Ha nagyon besűrűsödik, pici vízzel/ növényi tejjel orvosolhatjuk a helyzetet. Fogyasszuk egy nagy adag salátával.

4 személy
15 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.a tököt olvasszuk ki, (tegyük egy edénybe, és pici vízzel alacsony hőfokon kezdjük el melegíteni), majd fedő alatt pároljuk pár percig, míg megpuhul, majd tegyük félre –ha friss fokhagymát használunk, pároljuk meg azt is a tökkel
  • 2.tegyük magas fokozatú turmixgépbe a napraforgómagot, és a többi hozzávalót, a kicsit meghűlt tököt is, a kiengedett levével együtt, és dolgozzuk el krémesre – ha nincs turmixgépünk, daráljuk meg a napraforgómagot kávédarálóban, a többit késes aprítóban vagy botmixerrel
  • 3.még finomabb lesz a szósz, ha előtte serpenyőben, olaj nélkül megpirítjuk a magokat
  • 4.ha még fokozni szeretnénk, pirítsuk le a serpenyőben a szószos tésztát olaj nélkül

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Krémes tésztaszósz?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1 kg fagyasztott gyalult tök, kaportól megfosztva, kiolvasztva
  • 150 g hántolt, natúr napraforgómag
  • ½ -1 kiskanál fokhagymapor ízlés szerint – vagy 1 gerezd fokhagyma átpasszírozva
  • 3 evőkanál sörélesztőpehely
  • 3 evőkanál tamari (gluténmentes szójaszósz)/ szójaszósz
  • fél citrom frissen facsart leve
  • bors