ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.készítsünk elő egy nagy befőttesüveget - fontos, hogy legyen tiszta!
- 2.az aljára tegyünk kaprot, halmozzuk rá a krumpli felét
- 3.mossuk meg alaposan az uborkákat
- 4.vágjuk le a két végüket, és hosszában hasítsuk be őket - ha nagyok, akkor 4 részbe vágva - de csak addig, hogy ne essenek szét
- 5.helyezzük be őket szorosan egymás mellé az üvegbe - mi a szétvágott résszel felfelé, függőlegesen raktuk be őket
- 6.az első sor után tegyünk fokhagymát, jöhet egy kis kapor is
- 7.tegyük tele az üveget uborkával
- 8.tetejére jön a maradék fokhagyma, kapor
- 9.szorítsuk le a krumpli karikákkal
- 10.forraljunk fel vizet, tegyünk hozzá sót - mi 2l vízhez 2 evőkanál sót tettünk
- 11.jól keverjük össze, hogy feloldódjon
- 12.(kis hűtés után) öntsük az üvegbe - töltsük majdnem csurig
- 13.helyezzünk rá egy megfordított kistányért
- 14.érdemes tálcára helyezni az üveget, mert kiforrhat
- 15.tegyük napos, meleg helyre - ha 20 foknál hidegebb van kinn, érdemes benn tartani a lakás meleg részén pl. a konyhában - mi most éjszakára is behoztuk, mert hűvös volt éjjel
- 16.hamarosan forrni kezd, akkor van kész, ha már minden uborka sárgás-zöld színű lett - érdemes pár nap múlva megkóstolni
- 17.mikor kész, tegyük át kisebb befőttes üvegekbe, és tartsuk hűtőben, hidegen még finomabb
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók egy 5l-es üveghez:
- kb. 2,5 kg kovászolni való uborka
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 1 csomag friss kapor
- 1 nagy krumpli meghámozva- karikákra vágva
- kb. 2l víz
- só - literenként 1 evőkanál só - nem jódozott(!!)