Recept megosztása

Köles túrókrém

Ennek a kölesből készült túrókrémnek teljesen olyan az íze, mint a túróból készült változatának. Kenhetjük palacsintára, tölthetjük pitébe, csinálhatunk belőle pohárdesszertet gyümölcsökkel.

A kölest mossuk át alaposan felhasználás előtt, folyó víz alatt, hogy ne legyen mellékíze. Türelmesebbek áztathatják is egy éjszakán át.

4 személy
50 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.tegyük fel főni 2,5-szeres vízben a kölest az édesítővel, csipet sóval
  • 2.mikor teljesen beszívta a vizet, tegyük hozzá a növényi tejet, hagyjuk a tűzhelyen, nagyon alacsony fokozaton, és főzzük még pár percig, majd zárjuk le, és tegyük félre, hogy teljesen beszívja a folyadékot, ill. lehűljön
  • 3.mikor kihűlt, keverjük hozzá a citromhéjat, citromlevet, vaníliát, édesítsük még, ha szükséges, majd végül keverjük hozzá a lecsöpögtetett mazsolát
  • 4.jól lezárt edényben helyezzük a hűtőbe, és pár órát mindenképp pihentessük, hogy jól összeérjenek az ízek

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Köles túrókrém?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • fél bögre (bögre=2,3dl) köles
  • 1,25 bögre víz
  • 0,25 bögre növényi tej
  • csipet só
  • 1 bio citrom reszelt héja
  • fél citrom leve
  • természetes édesítőszer ízlés szerint – mi most 2 evőkanál eritritet használtunk
  • 1 kiskanál vanília kivonat
  • 1 marék mazsola – vízben pár órára beáztatva