Karfiolpüré

Ha éppen egy könnyedebb köretre vágyunk, nagyon jó választás a karfiolpüré. Sokkal alacsonyabb a kalóriatartalma, mint a krumplipürének. Az íze azonban kiváló. Mi nagyon szeretjük. Egy késes-aprító / botmixer segítségével könnyen elkészíthető. Aki szeretné egy kicsit kevésbé „vizes” állagúra, nyomkodja ki a folyadékot egy textilanyag segítségével a főtt karfiolból.

Recept megosztása

Elkészítés

  • 1.szedjük rózsáira a karfiolt
  • 2.enyhén sós vízben főzzük/ gőz fölött pároljuk puhára
  • 3.késes aprítóban dolgozzuk pépesre a többi hozzávalóval együtt

Hozzávalók

  • egy fej karfiol
  • egy kevés főzővíz/növényi tej
  • só, bors
  • 2-3 gerezd fokhagyma átpasszírozva /fokhagymapor
  • szerecsendió (óvatosan bánjunk vele)
  • néhány evőkanál sörélesztőpehely – el is hagyható