
Étrend adat(ok)
4-5 adag
50 perc
50 perc
Elkészítés
- 1.dinszteljük meg a hagymát, majd a fokhagymát kevés vízen /olajon - vízen teljes értékű
- 2.adjunk hozzá sárgarépát, zellert, gombát, kakukkfüvet és dinszteljük meg azokat is
- 3.adjuk hozzá a többi hozzávalót: a hajdinát, sót és borsot,ételízesítőt, öntsük fel annyi vízzel, amennyi bőven ellepi
- 4.forraljuk fel, fedjük le, kis fokozaton főzzük puhára öntsük hozzá a citromlevet, fűszerezzük, ha még szükséges
Hozzávalók
- 2 fej (lila)hagyma - apróra vágva
- 3 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
- 2 zellerszál - apróra vágva
- 2 nagyobb sárgarépa - karikára vágva
- kb. 450 g csiperke gomba - félbe vágva
- 1 bögre (bögre = 2,3 dl) zöldborsó - fagyasztott
- ½ bögre hajdina, leöblítve
- 2 kiskanál kakukkfű
- 1 evőkanál natúr ételízesítő
- néhány kanál friss citromlé
- ½ kiskanál só
- ⅛ bors, ízlés szerint