Kakukkfüves citromos gomba leves

Azt nem állítjuk, hogy a legvonzóbban kinéző, de nagyon finom, tápláló levest készítettünk. Hogy még laktatóbb legyen, még egy fél bögre hajdinát is belefőztünk. Természetesen, ha valaki nem igazán kedveli, más teljes értékű gabonát is tehet hozzá, pl. barna rizst, vagy ha valaki nem eszik gluténmentesen, árpagyöngyöt. Nekünk olyan sűrű lett végül, hogy a kanál is megállt benne. Ha hígabbra szeretnénk, pótoljuk a vizet a végén, és forraljuk össze.

Recept megosztása

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg a hagymát, majd a fokhagymát kevés vízen /olajon - vízen teljes értékű
  • 2.adjunk hozzá sárgarépát, zellert, gombát, kakukkfüvet és dinszteljük meg azokat is
  • 3.adjuk hozzá a többi hozzávalót: a hajdinát, sót és borsot,ételízesítőt, öntsük fel annyi vízzel, amennyi bőven ellepi
  • 4.forraljuk fel, fedjük le, kis fokozaton főzzük puhára öntsük hozzá a citromlevet, fűszerezzük, ha még szükséges

Hozzávalók

  • 2 fej (lila)hagyma - apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
  • 2 zellerszál - apróra vágva
  • 2 nagyobb sárgarépa - karikára vágva
  • kb. 450 g csiperke gomba - félbe vágva
  • 1 bögre (bögre = 2,3 dl) zöldborsó - fagyasztott
  • ½ bögre hajdina, leöblítve
  • 2 kiskanál kakukkfű
  • 1 evőkanál natúr ételízesítő
  • néhány kanál friss citromlé
  • ½ kiskanál só
  • ⅛ bors, ízlés szerint