Étrend adat(ok)
4 adag
sütés 60 perc + előkészítés 20 perc + sütés 20 perc
sütés 60 perc + előkészítés 20 perc + sütés 20 perc
ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.mossuk meg alaposan a krumplikat
- 2.helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, és 200 fokon süssük teljesen puhára - kb. 1 óra - villával tudjuk ellenőrizni, hogy mikor készült el
- 3.közben készítsük el a vegán baconünket
- 4.ha nincs készen párolt zöldségünk, dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát, majd adjuk hozzá a zöldséget, fűszereket és egy pici vizet, és fedő alatt pároljuk puhára
- 5.mikor puhák a zöldségek, adjuk hozzá a babot is, kicsit főzzük össze
- 6.mikor elkészültek a krumplik, vegyük ki őket a sütőből
- 7.még melegen vágjunk egy nagyobb keresztet a tetejükre, hajtsuk ki a héjat középről kifelé - a 4 sarkot
- 8.kiskanállal kaparjuk ki a krumplik belsejét óvatosan - egy vékony réteg elég, ha marad a krumpli húsából - a kikapart részt kanalazzuk egy tálba
- 9.készítsük el a tölteléket: a kikapart krumplit törjük össze apróra, adjunk hozzá 4-5 evőkanállal a zöldségből, a tofu baconből, (hagyjunk a tetejére is), és alaposan keverjük össze - ha szükséges, még fűszerezzük
- 10.tegyünk egy-két evőkanálnyit a kesutejfölből a kikapart krumplijainkba, majd töltsük meg púposan töltelékkel őket
- 11.a tetejüket jól locsoljuk meg kesutejföllel, és végül tegyünk még tofu bacont rájuk
- 12.süssük őket 180-200 fokon kb. 15-20 percig
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 4 db nagy krumpli
- 1 kis tömb (160-180 g) tofuból vegán bacon - recept itt a weboldalon
- 1 bögre (bögre = 2,3 dl) fűszeres kesutejföl - lehet hozzáadni kis fokhagymaport, sörélesztőpelyhet
- 1 bögre párolt zöldség - hagymával, fokhagymával - fagyasztott mexikói zöldségkeveréket használtunk
- 1/2 bögre főtt/konzerv bab vagy bármilyen hüvelyes
- só, bors, kurkuma, fokhagymapor + bármilyen választott fűszer