Étrend adat(ok)
kb. 1l
10 perc
10 perc
Elkészítés
- 1.tegyük a száraz zabpelyhet és a hideg vizet magas fordulatszámos turmixgépbe
- 2.turmixoljuk 30-40 másodpercig, de semmiképpen tovább!
- 3.szűrjük át nagyon sűrű szövésű hálón, anyagon, de csak csöpögtessük, ne nyomkodjuk!
- 4.mossuk ki a hálónkat - szedjük ki a megmaradt zabpehelymasszát - ezt később süteménybe, zabkásába felhasználhatjuk
- 5.szűrjük át még egyszer a tejünket
- 6.tartsuk hűtőben lezárt üvegben
Nézz szét a webshopban: Receptkönyvek, táplálékkiegészítők
Hozzávalók
- 1 bögre (bögre = 2,3 dl) (gluténmentes) zabpehely - ne áztassuk!
- 6 bögre víz (hideg!!!)