Házi kókusztej

Nagyon gyorsan és egyszerűen tudunk házilag kókusztejet készíteni. Ráadásul pénztárcabarát is. Mindössze néhány alapanyagra van szükségünk hozzá. 

Ha sűrűbbre szeretnénk, adjunk hozzá több kókuszreszeléket vagy kevesebb vizet. 

Hűtőben 3-5 napig eláll, de mélyhűthető is. 

 

Recept megosztása

Elkészítés

  • 1.tegyük magasfordulatszámos (erős) turmixgépbe a kókuszreszeléket, sót, vaníliát és a víz felét - ha datolyát is használunk, azt is
  • 2.turmixoljuk simára kb. 2 perc alatt
  • 3.adjuk hozzá a maradék vizet, és turmixoljuk újra össze alaposan
  • 4.szűrjük át nagyon apró lukú szűrőn, sűrű szövésű vékony anyagon, hálón - alaposan nyomkodjuk ki belőle a levet
  • 5.tároljuk hűtőben, a visszamaradt szűrleményt használjuk fel zabkásába, sütikbe

Hozzávalók

  • 1 l víz - meleg lehetőleg, de hideg is jó
  • 100 g kókuszreszelék
  • 1 csipet só
  • vanília őrlemény /vanília kivonat - ízlés szerint - kb. 1/2 kiskanál
  • néhány szem puha datolya - ízlés szerint - de a kókusztej alapból édeskés