Recept megosztása

Görög borsós paradicsomleves

Mi nagyon szeretjük a paradicsomlevest édesen is, sósan is. Kipróbáltuk ezt a fűszeres, krumplis-borsós változatot. Mi nem vagyunk nagy kaporkedvelők, de ez a leves nagyon különleges ízvilágú lett tőle.

4 adag
50 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg vízen a hagymát, fokhagymát -vízen teljes értékű
  • 2.adjuk hozzá a kaprot és az oregánót, kicsit pirítsuk át
  • 3.adjuk hozzá a borsót és a krumplit is, dinszteljük pár percig - ha kell, kevés vizet önthetünk alá, hogy nehogy leégjen
  • 4.öntsük fel a vízzel (kb. lepje el), adjuk hozzá a fűszereket
  • 5.főzzük puhára közepes fokozaton, fedő alatt - kb. forrástól 20 perc
  • 6.adjuk hozzá a paradicsompasztát, paradicsomszószt, főzzük össze
  • 7.fűszerezzük, ha még szükséges
  • 8.tálalhatjuk friss citromkarikával, zöldfűszerekkel, megszórhatjuk sörélesztőpehellyel

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Görög borsós paradicsomleves?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1 nagyobb fej (lila)hagyma - apróra vágva
  • 2-3 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
  • 450 g (fagyasztott) zöldborsó
  • 3-4 db közepes burgonya - kockákra vágva
  • 1 kis konzerv sűrű paradicsompüré
  • 500 g (1 doboz) paradicsomszósz
  • 1-2 kiskanál oregánó
  • 2-3 kiskanál szárított kapor
  • 1/2 kiskanál só
  • 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • kb. 1 l víz