Recept megosztása

Gombakrémleves

Lányainknak nem a kedvence a gomba, ebben a formában mégis szívesen elfogyasztották. Nagyon egyszerűen, gyorsan elkészíthető. Nem kell hozzá sokféle alapanyag, nem fűszereztük túlzottan. A krumplitól finom krémes lett, így semmilyen növényi tejszín nem hiányzott belőle nekünk, de aki szeretne, nyugodtan tehet bele.

4 személy
30 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.kevés vízen dinszteljük meg a hagymát, majd a fokhagymát
  • 2.tegyük hozzá a gombát, pároljuk pár percig
  • 3.tegyük hozzá a kockára vágott krumplit, kicsit azt is pirítsuk át, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi, és adjuk hozzá a fűszereket
  • 4.forraljuk fel, és főzzük addig alacsonyabb fokozaton, míg meg nem puhul a krumpli
  • 5.mikor megpuhult a krumpli, botmixerrel turmixoljuk le simára, igazítsunk a fűszerezésen, esetleg tegyünk hozzá még vizet, ha nagyon sűrűnek érezzük (csak forraljuk össze akkor pár percig)
  • 6.miközben fő a leves, piríthatunk egy serpenyőben olaj nélkül olajos magokat
  • 7.majd a pár fej, félretett gombát szeleteljük fel, és süssük meg mindkét felüket – mi ehhez felvizezett(gluténmentes) szójaszószt használtunk, de felvizezett ketchuppel is működik
  • 8.tálalhatjuk chilipehellyel, gombaszeletekkel, pirított magokkal, frissen vágott zöldfűszerekkel

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Gombakrémleves?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 500g gomba – feldarabolva, néhány fej félretéve díszítésnek
  • 1 nagy fej (lila)hagyma felkockázva
  • 3-4 gerezd fokhagyma kisebb darabokra vágva
  • 3 szem közepes méretű krumpli felkockázva
  • só, bors, majoranna