
Étrend adat(ok)
4 személy
15 perc
15 perc
Elkészítés
- 1.helyezzük a csicseriborsót, a sült tököt, a fokhagymát, a citromlét, a sörélesztőt, a fűszereket a késes aprítóba
- 2.aprítsuk addig, amíg püré állagú lesz
- 3.adjunk hozzá vizet vagy csicseriborsólevet, - egyszerre egy evőkanállal, - ha a keverék túl sűrű
- 4.kóstoljuk meg és még ízesítsük, ha szükséges
Hozzávalók
- 1 konzerv csicseriborsó leszűrve és öblítve vagy másfél bögre főtt csicseriborsó
- 3/4 bögre (bögre=2,3dl) sült sütőtök
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál friss citromlé
- 2 evőkanál (gluténmentes) sörélesztőpehely
- 1/2 - 1 teáskanál őrölt kömény ízlés szerint
- 1/4 teáskanál füstölt paprika
- só
- bors
- igény szerint 2-3 evőkanál víz- vagy csicseriborsólé