Étrend adat(ok)
2-3 adag
30 perc
30 perc
Elkészítés
- 1.kevés vízen /magvajon dinszteljük meg a hagymákat – mi vizet használtunk
- 2.tegyük hozzá a száraz tésztát, paradicsomot, sót, borsot, ételízesítőt
- 3.öntsük fel vízzel, annyival, hogy épp ellepje – kb. 7 dl-t használtunk, de ez csak irányadó
- 4.forraljuk fel, majd takarékon főzzük addig, míg megpuhul a tészta
- 5.néha keverjük meg, ha beszívta a vizet, de még nem puha, öntsünk hozzá – mindig csak egy keveset
- 6.végül keverjük hozzá a friss bazsalikom leveleket (a szárítottat a többi fűszerrel együtt adjuk hozzá), a sörélesztőpelyhet, a tahinit, ha használunk
- 7.már tálalhatunk is
Hozzávalók
- egy kis zacskó tészta – mi gluténmentes csicseriborsótésztát használtunk
- 2 fej (lila)hagyma - csíkokra vágva
- 3 -4 gerezd fokhagyma – apróra vágva
- 1 evőkanál sómentes ételízesítő – ha nincs, az sem baj
- kb. 15 szem koktélparadicsom – félbe vágva
- egy kis marék friss bazsalikom levél – vagy szárított egy evőkanál
- só, bors, de természetesen, mehet más is bele
- 1-2 evőkanál sörélesztőpehely (elhagyható)
- tahini (elhagyható)
- kb. 7dl víz