
Étrend adat(ok)
4 személy
30 perc
30 perc
Elkészítés
- 1.olajon/vízen megsütjük/pároljuk a hagymát, fokhagymát, fűszereket (bors, kömény, gyömbér, curry, kurkuma)
- 2.rádobjuk az előkészített édesburgonyát, kicsit átpirítjuk
- 3.felöntjük kókusztejjel, hozzátesszük a paradicsomszószt
- 4.főzzük alacsony hőfokon addig, míg meg nem puhul az édeskrumpli
- 5.keverjük hozzá a spenótunkat, kicsit főzzük össze
- 6.tegyük hozzá a lecsepegtett csicseriborsót
- 7.ízesítsük még, ha szükséges
- 8.mi quinoával fogyasztottuk
Nézz szét a webshopban: Receptkönyvek, táplálékkiegészítők
Hozzávalók
- fél kg/ két közepes nagyságú édesburgonya meghámozva, kisebb kockákra vágva
- 1 nagy fej (lila)hagyma apróra vágva
- 3 gerezd fokhagyma
- ha van friss gyömbér, kb. 3 cm-es darab apróra vágva, ha nincs, gyömbér por is jó
- 0,5-1 teáskanál só
- pici bors
- 1 teáskanál curry por
- pici kurkuma
- negyed teáskanál kömény
- fél teáskanál füstölt paprika
- 1 bögre (2,3 dl) kókusztej vagy más
- 1 bögre (2,3 dl) paradicsompüré
- spenót (frissből 1-2 csészényi levél vagy mélyfagyasztottból kb. 10 kockányi a leveles fajtából)
- egy konzerv megmosott, lecsöpögtetett csicseriborsó konzerv (el is hagyható vagy felcserélhető babbal) – vagy előre megfőzött csicseriborsóból 1 bögrényi
- 1 evőkanál növényi olaj (el is hagyható)